26 Ekim 2007 Cuma

Windows Vista'daki sistem kurtarma seçenekleri nelerdir?

Bu Windows sürümündeki Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü, önemli bir hatadan sonra Windows'u kurtarmanızı sağlayan birkaç araç içerir. Windows'un kendini başlatmak için kullandığı dosyaları onarabilir, Sistem Geri Yükleme'yi kullanarak geri yükleme işlemi gerçekleştirebilir ve daha önce aldığınız yedekleri kullanarak bilgisayarın ve sistem dosyalarının tamamını geri yükleyebilirsiniz.

Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü Windows yükleme diskinde bulunur. Bilgisayarınızda önceden yüklenmiş kurtarma seçenekleri varsa menü sabit diskinize de yüklenebilir.

NotBilgisayarınızda Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü yoksa, bilgisayarınızın üreticisi başka kurtarma seçenekleri sağlamış olabilir. Daha fazla bilgi için bilgisayarınızla birlikte verilen bilgilere bakın veya üreticinin web sitesine gidin.
Sistem kurtarma seçeneğiAçıklama

Başlangıç Onarma

Windows'un doğru şekilde başlamasını engelleyen eksik veya zarar görmüş sistem dosyaları gibi bazı sorunları düzeltir. Başlangıç Onarımı'nı çalıştırdığınızda, sorun olup olmadığını belirlemek üzere bilgisayarınızı tarar ve düzgün başlatılabilmesini sağlamak için sorunu gidermeye çalışır. Daha fazla bilgi için bkz. Başlangıç Onarımı: sık sorulan sorular.

Sistem Geri Yükleme

Bu seçenek bilgisayarınızın sistem dosyalarını daha önceki bir zaman döndürmenize yardımcı olur. Bu, e‑posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyalarınızı etkilemeden bilgisayarınızdaki sistem değişikliklerini geri alma yoludur. Sistem Geri Yükleme'yi bilgisayar güvenli moddayken kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, bkz: Sistem Geri Yükleme: sık sorulan sorular.

Windows Complete PC Geri Yükleme

Sabit diskinizin içeriğini yedekten geri yükler. Daha fazla bilgi için, Yardım ve Destek bölümünde "complete PC geri yükleme" aratın. Windows Complete PC Yedekleme ve Geri Yükleme, Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic ve Windows Vista Home Premium sürümlerinde yoktur.

Windows Bellek Tanılama Aracı

Bilgisayarınızın belleğinde olabilecek hataları tarar. Daha fazla bilgi için bkz. Bilgisayarımda bellekle ilgili sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?

Komut İstemi

Komut İstemi önceki Windows sürümlerinde bulunan Kurtarma Konsolu'nun yerini almıştır. İleri düzey kullanıcılar Komut İstemi'ni kullanarak kurtarmayla ilgili işlemler gerçekleştirebilir ve sorunları tanılamak ve gidermek amacıyla diğer komut satırı araçlarını çalıştırabilirler. Komut satırı araçları ve komutları hakkında daha fazla bilgi için, bkz. BT Uzmanları için komut satırı başvurusu

Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsüne erişmek için


Windows yükleme diskiniz varsa:




1.

Yükleme diskini takın.

2.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Kilitle düğmesinin Kilit düğmesinin resmi yanındaki oku tıklatın, ardından Yeniden Başlat'ı tıklatın.

3.

İstenirse, Windows'u yükleme diskinden başlatmak için herhangi bir tuşa basın. Bilgisayarınız CD'den veya DVD'den başlatılmak üzere yapılandırılmamışsa, bilgisayarınızla birlikte gelen bilgilere bakın.

4.

Dil ayarlarınızı seçin ve İleri'yi tıklatın.

5.

Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.

6.

Onarmak istediğiniz işletim sistemini seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.

7.

Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, bir aracı açmak için tıklatın.

Bilgisayarınızda önceden yüklenmiş kurtarma seçenekleri varsa:




1.

Tüm disketleri, CD'leri ve DVD'leri bilgisayarınızdan çıkarın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Kilitle düğmesinin Kilit düğmesinin resmi yanındaki oku tıklatın, ardından Yeniden Başlat'ı tıklatın.

2.

Aşağıdakilerden birini yapın:

Bilgisayarınızda yüklü tek bir işletim sistemi varsa bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşunu basılı tutun. F8 tuşuna, Windows logosu görünmeden önce basmaya başlamalısınız. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görününceye kadar beklemeniz, sonra bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.

Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, onarmak istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından F8 tuşunu basılı tutun.

3.

Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında Bilgisayarınızı onarın'ı vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından ENTER'a basın.

4.

Bir klavye düzeni seçin ve İleri'yi tıklatın.

5.

Bir kullanıcı adı seçin, parolayı girin ve ardından Tamam'ı tıklatın.

6.

Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, bir aracı açmak için tıklatın.




http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/Help/2b3724d1-f4ad-5b26-16dc-3e9e66f4be5e1055.mspx#EUD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NTVMSNBC Teknoloji Haberleri

Vikipedi'de Arama Yapın!!!

Powered By Blogger

Biraz da Müzik!!!

Hava Durumu

Fenerbahçe Haberler