23 Aralık 2007 Pazar

Bazı Kavramlar...

ADSL: "Asymmetric Digital Subscriber Line"ı temsil eder. Telefon hattından dijital haberleşme sistemidir. ADSL temelli telefon hattı kurularak İnternet bağlantısının çok daha hızlı ve her zaman için aktif olması sağlanabilir.

AGP: Hemen hemen tüm anakartlar üzerinde yer alan ve özellikle grafik kartlarının sisteme bağlanması için kullanılan bağlantı yuvası. AGP, diğer bağlantı tiplerine göre çok daha yüksek bir hıza sahip.

APPLE MACINTOSH: Apple şirketi tarafından geliştirilmiş bir bilgisayar tipi. Bu bilgisayarlar PC'lerle çok uyumlu değildirler ve MAC OS isimli özel bir işletim sistemine gereksinim duyarlar. Macintosh bilgisayarlar, daha çok kitap ve dergi sayfalarının düzenlenmesi gibi grafik uygulamaları için kullanılırlar.

BANNER: Bayrak ya da bez afiş anlamındadır. internet üzerinde banner, Web sayfalarında bulunan reklamları ifade eder. Bu tip reklamlar, ana sayfanın göze çarpan bir yerine veya sitelerin iç sayfalarına yerleştirilebilirler. Genellikle hareketli resimlerden oluşurlar. Üzerlerine tıklandığında, reklam verenin veya ürünün sitesine yönlendirilmenize aracılık ederler. Karakteristik özellikleri, sitede gezinen kişinin dikkatini çekmek için göz alıcı ve gösterişli olmalarıdır.

BOOT: Bilgisayarın açma tuşuna basmanız ile işletim sisteminin yüklenmesi arasında geçen sürece verilen isimdir. Boot süresi, işlemcinin hızı, bellek kapasitesi ve kullanılan işletim sistemine göre farklılıklar gösterebilir. Yeni nesil bir bilgisayarda bu süre çok kısa olabilirken birkaç yıl önce satın alınan bir bilgisayarın hazır hale gelmesi 1-2 dakika alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NTVMSNBC Teknoloji Haberleri

Vikipedi'de Arama Yapın!!!

Powered By Blogger

Biraz da Müzik!!!

Hava Durumu

Fenerbahçe Haberler