19 Aralık 2007 Çarşamba

Google Desktop



Yukarıdaki videonun Türkçe 'si aşağıdadır.

Google Desktop

Bugün size Google Desktop nasıl kurulur ve çalıştırılır onu anlatacağım.
Bu program konuları aramanızı internetteki kadar iyi ve çabuk masaüstünde arama yapmanıza izin verir.

Google Desktop İndirmek ve Kurmak

Google Desktop kurmak için desktop.google.com adresine gidin. "Kabul Et ve İndir" e tıklayın. "Kaydet" tıklayın. Kurulum tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlat ı seçin.

Google Desktop u kişisel tercihlerinize göre (gmail ve kişisel giriş sayfası gibi) özelleştirebilirsiniz. Sonra, "Gelişmiş Özelliklere İzin Ver" tıklayın. Sonra "Evet" tıklatın. " Kenar çubuğuna izin ver" tıklatın.

Masaüstünüzde Dosyaları Aramak

Kurulumdan sonra, Google Desktop anasayfasına masaüstünüzde dosya aramak için gidin.

Bu sayfaya google.com daki arama kutusunun üstündeki "desktop" a tıklayarak ya da görev çubuğunuzdaki bildirim simgelerinden Google Desktop simgesine çift tıklayarak ulaşabilirsiniz.

-
Yukarıdaki videoda konuşmacı arama kutusuna "alumni list" yazıyor ve işte sonuçlar. Web de Google araması yaptığınızdaki kadar çabuk sonuçlar listeleniyor.

Google Gagdets Kişiselleştirmek

Google Desktop, haberler, hava durumu, resimler gibi etkileşimli mini-uygulamalar olan Google Gagdets le birlikte gelir. Bilgisayar ekranındaki kenar çubundan organize
edilebilir.

Masaüstünüzde değişik bölümlere taşıyabilirsiniz, kenar çubuğuna tıklamayla yukarı aşağı taşıyabilirsiniz ve herhangi bir uygulamayı istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.

Fare ile gagdet ın sağ üst köşesine geldinizde beliren gri buton takımı ile gagdet ları kişiselleştirebilirsiniz.

Google Gagdets Kullanmak

Ortadaki menü butonuna tıklayın. Açılır menüden ne ayarlamak istiyorsanız seçin. Kenar çubuğunda not ya da liste yapıp yazabilirsiniz.

İzlediğiniz için teşşekür ederiz. Daha fazla bilgi için bizi online olarak computing.about.com da ziyaret edebilirsiniz.


Çeviri :Kübra KÖSE
BİLGİKENT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NTVMSNBC Teknoloji Haberleri

Vikipedi'de Arama Yapın!!!

Powered By Blogger

Biraz da Müzik!!!

Hava Durumu

Fenerbahçe Haberler