22 Kasım 2007 Perşembe

Bilgisayarınızı hızlandırmak için depolama aygıtınızdaki (USB) belleği kullanma

Windows ReadyBoost, bilgisayarınızı hızlandırmak için USB flash sürücüleri gibi bazı çıkarılabilir medya aygıtlarında (MP3 ya da usb lerden bahsediyo) depolama alanı kullanabilir. Bu yeteneğe sahip bir aygıt taktığınız zaman Otomatik Kullan iletişimi size sisteminizi Windows ReadyBoost kullanarak hızlandırma seçeneğini sunar. Bu seçeneği belirlerseniz bu amaç için ne kadar bellek kullanacağınızı seçin. Ancak, bazı durumlarda bilgisayarınızı hızlandırmak için depolama aygıtınızdaki belleğin tamamını kullanamayabilirsiniz.

Bazı evrensel seri yol (USB) depolama aygıtları hem yavaş hem de hızlı flash bellek içerir ve Windows bilgisayarınızı hızlandırmak için yalnızca hızlı flash bellek kullanabilir. Aygıtınız hem yavaş hem hızlı bellek içeriyorsa, bu amaç için yalnızca hızlı bellek kısmını kullanabileceğinizi unutmayın.

Windows ReadyBoost hızlandırması için kullanılacak önerilen bellek miktarı, bilgisayarınızda yüklü rasgele erişim belleği (RAM) miktarının üç katına kadar olabilir. Örneğin, bilgisayarınızda 512 megabayt (MB) RAM varsa ve 4 gigabaytlık (GB) bir USB flaş sürücüsü takarsanız, sürücüde 512 MB'den 1,5 GB'ye kadar ayırmak en iyi performans artışını sağlar. Windows ReadyBoost ile çalışacak USB flash sürücünün boyutu en az 256 MB'tır.

Windows ReadyBoost'u belirli bir flash sürücü veya başka bir çıkarılabilir depolama aygıtı için etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Bilgisayarım -> Çıkarılabilir disk sağ tıkla -> Özellikler -> Ready boost

Dikkat edilmesi gerekenler


Burada Windows ReadyBoost ile kullanmayı planladığınız bir USB flash sürücü satın alırken dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili birkaç ipucu verilmiştir:

Bilgisayarınızda flash sürücüyü takabileceğiniz en az bir adet boş USB 2.0 bağlantı noktası olduğundan emin olun (diğer USB aygıtlarla paylaşılan bir dış USB hub'ı olmaması tercih edilir).

Üreticinin flash sürücünün Windows ReadyBoost Uyumlu olduğunu belirten bir notu olup olmadığına bakın. Tüm üreticiler paketlerinde bunu belirtmez.

Flash sürücünün üzerinde Windows ReadyBoost ile uyumlu olduğu belirtilmiyorsa, verileri yeteri kadar hızlı okuma ve yazma yeteneği olup olmadığını görmek için belirtimlerine bakın. Windows ReadyBoost'un hız gereksinimleri, 4 kilobayt (KB) rasgele okuma için saniyede 2,5 MB işleme performansı ve 512 KB rasgele yazma için saniyede 1,75 MB işleme performansıdır.

NotFlash sürücü bu gereksinimleri karşılayabilir, ancak değerlendirilen hızı rasgele performans yerine sıralı performansı ölçüyorsa ve performansı tüm flash sürücüde tutarlı değilse, Windows Vista bu aygıtı ReadyBoost-uyumlu olarak algılamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NTVMSNBC Teknoloji Haberleri

Vikipedi'de Arama Yapın!!!

Powered By Blogger

Biraz da Müzik!!!

Hava Durumu

Fenerbahçe Haberler