5 Kasım 2007 Pazartesi

Yeni Ödeviniz Wikipedia

Washington-Bothell Üniversitesi'nde ekoloji ve çevre dersleri veren Martha Groom'un öğrencilerinden ödev olarak Wikipedia'ya entry girmelerini istiyor.

Açık kaynaklı bilgi paylaşım platformu Wikipedia kuruluşunun ardından dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden birisi olmayı başardı. Aynı zamanda güvenilir haber kaynakları arasında da üst sıralarda yer alan site dünyanın onlarca ülkesindeki öğrenciler tarafından da ev ödevleri için son derece faydalı bir kaynak olarak kullanılıyor. İngilizce versiyopnunda iki milyonu aşkın başlık barındıran bu kadar büyük ve doyurucu bir kaynaktan öğrencilerin faydalanması son derece doğal bir durum.

Washington-Bothell Üniversitesi'nde ekoloji ve çevre dersleri veren Martha Groom'un imza attığı bir uygulama ise oldukça farklı. Öğrencilerinin sadece Wikipedia'ya bağlı kalmasını istemediğini belirten Groom, öğrencilerinden hazırladıkları ödevleri Wikipedia'ya girdi olarak da aktarmalarını istiyor. Öğrencilerin hazırladıkları ödevlerin, ömrü bir çöp kutusunda sona eren gereksiz kağıtlar olmasını istemediğini ifade eden Groom Wikipedia'ya girilerek kayıt altına alınan ödevlerin, bilginin geniş kitlelere ulaştırmada internetin imkanlarından faydalanmak adına son derece yararlı bir uygulama olduğunu belirtti.

Meslektaşlarını da aynı yönde uygulamalara imza atmaya davet eden Groom, derse girdiği iki sınıfta 48 öğrencinin katılımı ile hayata geçirdiği uygulamanın alışılagelmiş ev ödevlerinden çok daha olumlu sonuçlar doğurduğunu da ifade ediyor. Acemi öğrencilerin hazırladığı bu ödevler Wikipedia editörlerinin sıkı denetiminde geçebilir mi bilinmez. Ancak bunun öğrencilerin ödev kavramına bakışını ve yaklaşımını değiştirmede önemli bir pozitif motivasyon faktörü olarak katkıda bulunacağı da ilk izlenimlerden görülüyor.

http://teknoajan.com/evet-cocuklar-odeviniz-wikipedia-haber_1887.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NTVMSNBC Teknoloji Haberleri

Vikipedi'de Arama Yapın!!!

Powered By Blogger

Biraz da Müzik!!!

Hava Durumu

Fenerbahçe Haberler